ua en ru

У Німеччині застерігають Україну від надмірних сподівань на вступ в ЄС

У Німеччині застерігають Україну від надмірних сподівань на вступ в ЄС Фото: повноважений уряду Німеччини Гернот Ерлер

Уповноважений уряду ФРН вважає, що Київ повинен скористатися угодою про асоціацію з Євросоюзом

Уповноважений уряду Німеччини з питань співпраці з Росією та країнами "Східного партнерства" Гернот Ерлер застеріг уряд від передчасних надій на швидкий вступ Європейський союз. Про це він сказав у вівторок, 28 квітня, в інтерв'ю німецькій радіостанції WDR 5, передає Deutsche Welle.

За словами Ерлера, "надії України йдуть у тому напрямі, яке є нереалістичним". Зате Україна, за його словами, повинна скористатися угодою про асоціацію з ЄС та проводити реформи, не озираючись на віддалену перспективу членства в ЄС.

Ерлер зазначив, що в даний час неможливо втілити очікування і вимоги з боку українського Президента Петра Порошенка. Мова йде про перспективу членства України в ЄС, введення безвізового режиму та розміщення європейських миротворчих сил на Сході України.

Україна могла б, на думку Ерлера, використовувати час до вступу в силу угоди про створення зони вільної торгівлі з ЄС, заплановане на 1 січня 2016 р., зокрема, для з'ясування і подолання обґрунтованих претензій і зауважень з цього приводу з боку Росії, пояснив уповноважений німецького уряду.

Нагадаємо, Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер рекомендував Україні запастися терпінням на шляху до Європейського союзу.