ua en ru

У Німеччині правопопулістська партія вийшла на третє місце в передвиборній гонці

У Німеччині правопопулістська партія вийшла на третє місце в передвиборній гонці Фото: бундестаг (pixabay.com)

Популісти обігнали лівих, лібералів і "зелених" за 3 тижні до виборів

У Федеративній республіці Німеччина (ФРН) правопопулістська партія вийшла на третє місце в передвиборній гонці, випередивши лівих, лібералів і "зелених". Про це повідомляє DW.

"Правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" зміцнює свої позиції за три тижні до майбутніх виборів в бундестаг ФРН. Вона обганяє лівих, лібералів і "зелених", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, партія "Альтернатива для Німеччини" вийшла на третє місце, про що свідчать опубліковані у вівторок, 5 вересня 2017 року, результати опитування соціологічного інституту INSA. Так, рейтинг партії зріс на пів процентного пункту до 10,5%.

Наголошується, що популісти обігнали Ліву партію, у якої такий же результат, як і минулого тижня - 10%. Потім слідують ліберальна СвДП, яка також додає півпункту до 8,5%, і партія "Союз-90/зелені" з показником 6,5%, як і тижнем раніше.

Крім того, лідерами передвиборної боротьби залишаються блок ХДС/ХСС (36,5%) та СДПН(23,5%), які втратили 0,5%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині перемогу у телевізійних дебатах між ключовими претендентами на пост канцлера Ангелою Меркель і кандидатом від соціал-демократів Мартіном Шульцом здобула нинішній канцлер ФРН.