ua en ru

У Німеччині переговори по коаліції в Бундестазі почнуться 11 жовтня

У Німеччині переговори по коаліції в Бундестазі почнуться 11 жовтня Фото: Ангела Меркель анонсувала переговори по коаліції (facebook.com/AngelaMerkel)

Меркель оголосила дату початку переговорів щодо коаліції в парламенті

У Німеччині попередні консультації щодо створення правлячої коаліції в Бундестазі почнуться 11 жовтня 2017 року. Про це заявила лідер Християнсько-демократичного союзу і канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає DW.

За словами Меркель, 11 жовтня пройдуть консультації ХДС/ХСС з Вільною демократичною партією (ВДП) і "Союзом-90" / "зеленими". Крім того, за даними AFP, на наступний день проведуть спільні консультації ліберали з ВДП і "зелені". А 13 жовтня вперше має відбутися спільна зустріч представників всіх трьох політичних сил.

За словами Меркель, досягнутий напередодні ХДС / ХСС компроміс з питання про верхню межу кількості прийнятих біженців має стати хорошою основою для консультацій і наступних переговорів.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив про готовність очолити Бундестаг перед тим, як фракція Християнсько-демократичного союзу оголосила про його висунення на цю посаду.