ua en ru

У Німеччині спростували заяву Трампа про залежність від Росії в енергетиці

У Німеччині спростували заяву Трампа про залежність від Росії в енергетиці Фото: Хайко Маас (facebook.comAuswaertigesAmt)

Маас назвав газопровід "Північний потік-2" "чисто економічним проектом"

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас спокійно відреагував на заяви президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа з трибуни ООН, який розкритикував енергетичну політику Німеччини і заявив, що залежності Берліна від Москви не існує. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зокрема, Маас зазначив, що заява Трампа "не була для нього сюрпризом".

"Аргументи і нібито підтверджуючі їх факти не відповідають реальності. Залежності Німеччини від Росії не існує, тим більше в енергетичній сфері", - сказав Маас.

Він також назвав газопровід "Північний потік-2" "чисто економічним проектом, не пов'язаним з політикою".

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп заявив, що Німеччина може стати повністю залежною від російської енергетики, якщо не змінить свій курс.

Раніше голова федерального об'єднання німецької промисловості Дітер Кемпф заявив, що Німеччина не має наміру поступатися перед тиском США, які закликають відмовитися від газопроводу "Північний потік-2" для того, що б закуповувати американський скраплений газ.

Крім того, президент РФ Володимир Путін пообіцяв канцлеру ФРН Ангелі Меркель профінансувати "Північний потік-2" у разі санкцій США.