ua en ru

У Німеччині пояснили присутність Суркова на зустрічі в нормандському форматі

У Німеччині пояснили присутність Суркова на зустрічі в нормандському форматі Фото: помічник президента Росії Владислав Сурков перебуває під санкціями ЄС

По Суркову надійшов запит про надання винятку

Помічник президента Росії Владислав Сурков, який перебуває під санкціями Європейського союзу, прибув на зустріч нормандському форматі в Берлін згідно з правилами ЄС. Про це заявив представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, пише "Радіо Свобода".

За його словами, по Суркову надійшов запит про надання винятку.

У середу, 19 жовтня, під час зустрічі керівників Німеччини, України, Франції і Росії в Берліні, присвяченій врегулюванню на окупованій частині Донбасу, ЗМІ звернули увагу на те, що серед помічників головних учасників був і Владислав Сурков.

Після цього депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс попросила високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріку Могеріні прокоментувати присутність Суркова на переговорах у нормандському форматі.

Санкції Євросоюзу, зокрема, забороняють помічникові президента РФ в'їзд в країни-члени. Також режим санкцій прямо передбачає можливість виключення участі подсанкицонных у важливих міжнародних заходах.

Нагадаємо, учасники нормандських переговорів досягли домовленості про створення Дорожньої карти.