ua en ru

У Німеччині почали будівництво ділянки "Північного потоку-2"

У Німеччині почали будівництво ділянки "Північного потоку-2"

Хоча ще не всі країни дали дозвіл на спорудження газопроводу

У Німеччині на наземному стикувальному пункті майбутнього газопроводу в місті Лубмин у федеральній землі Мекленбург - Передня Померанія на площі близько шести гектарів розпочато роботи з викопування котловану і закладці фундаменту для газової приймальної станції, а також будівлі техобслуговування спірного газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомив представник дочки "Газпрому" - компанії Nord Stream у четвер, 3 травня, передає DW.

Зокрема, він зазначив, що роботи ведуться у відповідності з встановленим графіком.

Також повідомляється, що крім Німеччини, будівництво 1200-кілометрового газопроводу схвалила Фінляндія. По цьому газопроводу з кінця 2019 року планується поставляти з Росії у ФРН близько 55 млрд кубометрів газу в рік.

У свою чергу дозволу від Швеції, Росії та Данії на реалізацію проекту вартістю 9 млрд євро ще не отримані. Крім того, в Німеччині екологічна організація Nabu оскаржує по суду видане владою дозвіл на будівництво ділянки газопроводу в прибережних водах.

"Ми переконані, що отримаємо всі відповідні дозволи", - заявив представник Nord Stream.

Згідно з інформацією видання, в Данії ділянку "Північного потоку-2" передбачається прокласти паралельно з вже існуючої гілкою першого "Північного потоку" на південь від острова Борнхольм в 12-мильної морській зоні.

За словами представника Nord Stream, нитка першого "Північного потоку" була прокладена в цьому коридорі за настійною бажанням Данії, тому є впевненість, що уряд в Копенгагені погодиться на прокладку в цьому коридорі і "Північного потоку - 2". Тим не менш, Nord Stream розробляє альтернативні маршрути в обхід цієї 12-мильної зони на випадок непередбачених ускладнень.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, міністр енергетики Литви Жигимантас Вайчюнас і міністр енергетики України Ігор Насалик підписали спільне заява про погрози, що виникають через проекту будівництва трубопроводу "Північний потік-2".