ua en ru

У Німеччині почався страйк сталеварів

У Німеччині почався страйк сталеварів Ілюстративне фото (Pixabay)

Сотні працівників сталеливарної промисловості вимагають підвищення зарплати і додаткової допомоги

У Німеччині сотні працівників сталеливарної промисловості на північному заході країни в понеділок, 4 лютого, розпочали серію страйків з вимогою підвищення зарплат на заклик профспілки IG Metall. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

За інформацією видання, на підприємстві Thyssenkrupp e Дортмунді на роботу не вийшли 350 працівників.

Згідно з IG Metall, у вівторок очікуються подальші страйки на інших заводах підприємства.

"Робочі розсерджені і обурюються через неготовність роботодавця піти їм назустріч", - заявив регіональний керівник профспілки IG Metall у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія Кнут Гіслер.

З його слів, робітники готові й далі боротися за свої вимоги, а до наступного раунду переговорів, запланованого на 18 лютого 2019 року, у страйках візьмуть участь близько 1000 осіб.

Зазначається, що у вівторок, 5 лютого, очікується проведення протестної демонстрації на підприємстві Thyssenkrupp у Бохумі, мітингу робітників перед вхідними воротами заводу Thyssenkrupp у місті Кройцталь-Айхен, а також акція протесту на підприємстві ArcelorMittal в Дуйсбурзі.

У наступні тижні страйки сталеварів повинні відбутися в Бремені, Нижній Саксонії і Гессені.

Профспілка IG Metall вимагає підвищити 72 тис. працівників сталеливарної промисловості на північному заході Німеччини місячну зарплату на шість відсотків і схвалити виплату їм додаткової допомоги на відпустку в розмірі 1800 євро.

Нагадаємо, 4 лютого в аеропорту Гамбурга (Німеччина) відбувся попереджувальний страйк наземного персоналу, через який скасували щонайменше 74 рейси.