ua en ru

У Німеччині ісламісти організували вербування серед мігрантів

У Німеччині ісламісти організували вербування серед мігрантів Фото: біженці

Ісламісти пропонують мігрантам їжу, одяг, притулок

Серед німецьких спецслужб зростає стурбованість тим, що місцеві екстремісти все частіше привертають новоприбулих шукачів притулку в ісламістські угруповання. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

Німецька влада попереджає, що мігранти відвідують мечеті в пошуках своїх знайомих і потрапляють в ті, які відвідують радикальні ісламісти. Зокрема, представники служб безпеки від Берліна до південно-західної землі Саар відзначають різке зростання кількості шукачів притулку, які відвідують мечеті, що приваблюють і екстремістів.

Федеральні чиновники стверджують, що вони нарахували понад 100 випадків, коли відомі їм ісламісти намагалися встановити контакти з біженцями. Щоб залучити їх, ісламісти пропонували мігрантам їжу, притулок і послуги перекладу. В окремих випадках їх запрошували на футбольні матчі, дарували екземпляри Корану і консервативний мусульманський одяг.

"Вони починають зі слів: "Ми допоможемо вам жити своєю вірою", - сказав керівник внутрішньої розвідки Гамбурга Торстен Фосс.

Німецькі спецслужби при цьому стверджують, що радикалізація новоприбулих біженців є ще одним викликом для всієї Європи.

Нагадаємо, у Німеччині очікують прибуття більше мільйона біженців до кінця 2015 року.