ua en ru

Герман заявила, що не претендує на посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань

Керівник Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман наголошує, що не претендує на посаду керівника гуманітарної сфери держави. Про це радник глави держави заявила в ефірі Радіо Свобода.

"Я не маю ніяких претензій ні на які посади, я прекрасно почуваюся, як секретар Гуманітарного ради при Президентові Україні і хотіла б там працювати далі", - сказала вона.
Ганна Герман також зазначила, що Гуманітарна рада виробляє "загальне державне бачення" на проблеми гуманітарної сфери в Україні, "але реалізовувати цю політику має Кабінет міністрів".
"Хороші фахівці є і в Міністерстві культури, і в Міністерстві освіти. Потрібна координація спільних дій там у них на місці. Віце-прем'єр чи це буде називатися - це не важливо. Хтось повинен координувати це, узагальнювати. Тому що міністерства освіти і культури в цілому взаємопов'язані, але деколи йдуть паралельними шляхами, які ніколи не перетинаються, або взагалі рухаються в різні боки. Однак це не означає, що я займаюся яким лобізмом, або маю якісь претензії на цю посаду, немає ", - підкреслила радникПрезидента.