ua en ru

Г.Герман: У переговорах щодо зміни формули ціни на російський газ з’явилась надія

Президент Віктор Янукович добивається перегляду формули утворення ціни на російський газ, та разом з урядом намагається прив'язати ціну на газ до вугілля, а не до газойлю, як це зробив уряд Юлії Тимошенко. Про таке заявила радник Президента України, керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман в ефірі "5 каналу".
"У нас іде планова робота з Росією, планові переговори, Президент мусить добитися щоб було змінено те, що нам залишив попередній уряд, який змінив формулу ціноутворення і прив'язав ціну до газойлю, колись було до нафти - це було дешевше. Прив'язати ціну до газойлю - це найбільш невигідна для України позиція і від цього залежало підвищення цін абсолютно на все", - зазначила радник Президента.
Г.Герман підкреслила, що на сьогодні у переговорах щодо ціни на газ з російським "Газпромом", завдяки зусиллям Президента та уряду з'явилась надія.
"Президент намагається переграти ці угоди, які підписала Ю.Тимошенко, невигідні для України, і прив'язати ціну до вугілля - це дуже вигідний для нас варіант. Це дозволить значно знизити ціну на газ, а від того будуть знижені ціни відповідно і на тарифи, і на проїзд, на все, що стосується життя людей. Президент і уряд дуже багато працюють в цьому напрямку, і сьогодні вже можна сказати, що надія з'явилася у цих переговорах", - заявила Г.Герман.