ua en ru

Геращенко: Україна виконала зобов'язання щодо надання особливого статусу Донбасу

Геращенко: Україна виконала зобов'язання щодо надання особливого статусу Донбасу Фото: Ірина Геращенко стверджує, що Україна виконала зобов'язання щодо Донбасу

Зі слів першого віце-спікера ВР, відповідний закон не може набути чинності поки на Донбасі перебувають російські війська

Україна виконала зобов'язання, передбачені Мінськими угодами, в частині надання особливого статусу Донбасу. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко в ефірі "5 каналу".

З її слів, відповідний закон був ухвалений Верховною Радою ще у вересні 2014 року, а ще один закон про особливості місцевого самоврядування у деяких районах Донецької та Луганської областей був проголосований із змінами в березні 2015 року.

"Власне, це зобов'язання Україна виконала", - сказала віце-спікер.


Тим не менш згадані закони не можуть вступити в силучерез невиведення російських військ і продовження бойових дій на Донбасі.

"Закон не може набути чинності до тих пір, поки на окупованих територіях перебувають російські війська, поки там знаходиться російська техніка, доки місія ОБСЄ не має доступу на всю окуповану територію, не допущена до кордону, доки не випущені заручники, і ключове - поки щодня стріляють", - повідомила Геращенко.

Нагадаємо, 19 квітня 2016 року Франція закликала Україну закріпити особливий статус Донбасу у Конституції.