ua en ru

Геращенко: співпраця з Червоним Хрестом допоможе встановити долю зниклих безвісти на Донбасі

Геращенко: співпраця з Червоним Хрестом допоможе встановити долю зниклих безвісти на Донбасі Фото: Ірина Геращенко

МКЧХ й досі не має доступу до тюрем на території окупованого Донбасу

Уповноважена президента з мирного врегулювання на окупованому Донбасі Ірина Геращенко переконана, що залучення експертів Міжнародного комітету Червоного Хреста, до пошуку зниклих безвісти на Донбасі допоможе встановити долі сотень людей. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначила Геращенко, українська сторона знаходиться в постійному діалозі з Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

Вона також повідомила, що під час чергової зустрічі з головою представництва МКЧХ в Україні А. Ешліманом вона обговорила ситуацію зі звільненням заручників, пошуком зниклих безвісти і допуск гуманітарних організацій на окуповані території.

"Висловила занепокоєння тим, що обіцянки бойовиків допустити МКЧХ до тюрем на окупованих територіях залишаються тільки обіцянками. Нагадала, що рішення про участь МКЧХ в процесі звільнення заручників та пошуку зниклих безвісти було прийнято на найвищому рівні, під час зустрічей в нормандського форматі. Але це рішення й досі не виконується іншою стороною. Україна вважає, що залучення експертів цієї міжнародної гуманітарної організації, яка має сторічний досвід в пошуку зниклих безвісти, допоможе встановити долі сотень людей", - написала вона.

Украінська сторона знаходиться в постійному діалозі з МІжнародним комітетом Червоного Хреста. Під час чергової зустрічі ...

Опубликовано Iryna Gerashchenko 3 февраля 2016 г.

Нагадаємо, раніше Геращенко повідомляла, що Україна готова до компромісу щодо звільнення полонених.