ua en ru

Геращенко повідомила про зрив звільнення 5 заручників з ОРДЛО

Геращенко повідомила про зрив звільнення 5 заручників з ОРДЛО Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Геращенко констатувала відсутність зрушень в питанні звільнення заручників в ОРДЛО

Представник України в гуманітарній підгрупі контактної групи у Мінську, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко повідомила про зрив звільнення 5 заручників з окремих районів Донецької та Луганської областей. Про це Геращенко написала у Facebook.

"На жаль, поки що немає зрушень і просувань в питанні звільнення заручників в ОРДЛО, їх нам не віддають... В нас зірвалося звільнення 5 хлопців з ОРДЛО, хоч начебто все мало відбутися, в нас зірвалися певні рухи з церквою, й це непокоїть і тривожить. Впевнена, питання звільнення заручників має, разом з безпековим, бути ключовим на всіх зустрічах в нормандському форматі. Ми не втрачаємо надію, що витягнемо хлопців з ОРДЛО, але переговори йдуть важко", - заявила вона.

Разом з тим, Геращенко повідомила, що вже завтра можуть бути звільнені два українці, незаконно утримувані в російських в‘язницях.

"В п'ятницю ми чекаємо добрих новин по двом українцям, незаконно утримуваним в російських в'язницях і стоїмо на тому, що цей процес звільнення наших з РФ має бути розблоковано й продовжено", - додала вона.

У середу в Мінську відбулося засідання гуманітарної групи, де вчора украінську сторону представляли інші іі учасники ( т...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 28 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що до кінця поточного тижня ще двох заручників повернуть в Україну.