ua en ru

Геращенко: Росія має делегувати своїх представників для нового формату пошуку зниклих безвісти

Геращенко: Росія має делегувати своїх представників для нового формату пошуку зниклих безвісти Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Перший віце-спікер ВР звернулася з відповідним проханням до МКЧХ та ОБСЄ

Перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко закликала представників міжнародних організацій апелювати до Російської Федерації (РФ) із вимогою делегувати своїх представників для започаткування роботи нового формату пошуку зниклих безвісти. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Верховної ради України.

Зокрема, Геращенко звернулася з відповідним проханням до МКЧХ та ОБСЄ.

Зазначимо, 2 серпня закон "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти" вступив в силу. Зокрема, документ визначає правовий статус осіб, зниклих безвісти. Очікується, що він забезпечить регулювання відносин, пов'язаних з встановленням і обліком, пошуком і соціальним захистом таких осіб і їх родичів.

Нагадаємо, раніше Геращенко повідомляла, що Україна ідентифікувала і розшукує 294 особи, які пропали без вісти в Донбасі.

"Взагалі в Мінську ми користуємося списком, який складає об'єднаний центр Служби безпеки України, це стосується як і заручників, так і зниклих безвісти. У цьому списку людей, яких ми розшукуємо, сьогодні 294 особи. З них багато і цивільних. Але за оцінками МКЧХ на цей день більше тисячі тіл залишається неідентифікованими", - заявила Геращенко.