ua en ru

Геращенко розповіла, скільки українських заручників залишається на Донбасі

Геращенко розповіла, скільки українських заручників залишається на Донбасі Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Крім того, 16 політв'язнів затримані Росією

На території окупованого Донбасу залишаються 152 заручника. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з міністром великої Британії у справах Європи і Америки Аланом Данканом, передає прес-служба ВРУ.

За її словами, сьогодні на окупованому Донбасі залишається 152 заручника. Крім того, 16 політв'язнів затримано Російською Федерацією виключно за проукраїнську позицію.

"протягом роботи гуманітарної підгрупи ТКГ нам вдалося звільнити більше 70 заручників, однак зараз процес їх звільнення є заблокованим", - повідомила Геращенко.

Нагадаємо, 8 жовтня президент України Петро Порошенко заявив,що закон про врегулювання ситуації на Донбасі посилить позицію України в боротьбі за звільнення заручників.

зокрема, мова йде про закон №2167-VIII "ПРО створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей", прийнятий Верховною Радою 6 жовтня.

"Закон про деокупації посилить нашу позицію в боротьбі за звільнення заручників і в питанні можливого розміщення миротворців ООН на Донбасі", - написав глава держави у соцмережі.