ua en ru

Геращенко розповіла про проблеми в переговорах з російською стороною по Донбасу

Геращенко розповіла про проблеми в переговорах з російською стороною по Донбасу Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Наступна зустріч тристоронньої контактної групи в Мінську відбудеться 31 січня 2018 року

У Мінську на переговорах по Донбасу Росія продовжує чинити опір у деяких важливих питаннях, таких як створення групи для пошуку зниклих без вісти осіб. Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко в Facebook.

Геращенко повідомила, що проблема безпеки і порушення припинення вогню були ключовими питаннями порядку денного зустрічей у Мінську.

Валерія Лутковська та СБУ представляли українську сторону в гуманітарній підгрупі. Ними було піднято питання про звільнення заручників. Українська сторона також наполягала на активізації пошуку зниклих без вісти.

За словами Геращенко, Росія відмовляється делегувати своїх експертів для створення тристороннього механізму для пошуку зниклих без вісти осіб на Донбасі.

"У той же час представники РФ продовжували співати свою звичайну пісню "про громадянський конфлікт", відмовляючись делегувати своїх експертів для створення тристороннього механізму (Україна - РФ - МКЧХ) для пошуку зниклих без вісти осіб. Сподіваємося, що ми створимо таку групу експертів. У ОРЛО немає дозволу на відкриття контрольно-пропускного пункту "Золоте", - написала Геращенко.

Крім того, українська сторона порушила питання про звільнення заручників як з ОРДЛО, так і з російських в'язниць.

Нагадаємо, наступна зустріч тристоронньої контактної групи в Мінську (Білорусь) відбудеться 31 січня 2018 року.