ua en ru

Геращенко розповіла, коли буде призначений новий представник України у ТКГ замість Кучми

Геращенко розповіла, коли буде призначений новий представник України у ТКГ замість Кучми Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Новий представник України в ТКГ замість Кучми буде призначений до наступного засідання у Мінську

Перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко заявила, що новий представник України у Тристоронній контактній групі замість Леоніда Кучми буде призначений до наступного засідання ТКГ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Укрінформ".

Геращенко зазначила, що знає, чия кандидатура пропонуватиметься на заміну Кучми, але відмовилася її назвати. Разом з тим, вона додала, що на наступному засіданні ТКГ, через 2 тижні, "українська сторона буде представлена гідно".

"Я маю інформацію відносно того, хто пропонується на цю дуже непросту посаду, але очевидно, що її має назвати президент України Петро Порошенко...Мінськ без української переговорної групи не залишиться. Наступне засідання в Мінську за 2 тижні, і українська сторона завжди гідно представлена у Мінську", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Кучма завершив роботу у Тристоронній контактній групі (ТКГ) по Донбасу. Вчора Кучма в останній раз представляв Україну на переговорах у Мінську.

Крім того, повідомлялося, що Кучма вважає недоцільним перенесення переговорів з Мінська (Білорусь).