ua en ru

Геращенко просить СБУ перевірити правомірність закриття справ Захарченка

Геращенко просить СБУ перевірити правомірність закриття справ Захарченка Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Віце-спікер Ради просить СБУ дати оцінку візиту російських слідчих в Донецьк

Служба безпеки України має перевірити правомірність закриття справ щодо ватажка "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка. Про це у Facebook повідомила віце-спікер Верховної ради, нардеп від БПП Ірина Геращенко.

Зокрема, Геращенко зазначила, що Росія направила в Донецьк слідчу групу для розслідування вбивства Захарченка, що є порушенням українського законодавства. Вона порівняла цю ситуацію з блокуванням доступу українських і міжнародних слідчих до місця катастрофи МН17.

"Вважаю, що має бути відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного проведення слідчих дій незаконними слідчими групами, і хочемо зрозуміти, чи правомірно закриття всіх справ по самому вбитого терориста Захарченка, адже він причетний до страшних воєнних злочинів", - підкреслила вона.

Геращенко просить СБУ перевірити правомірність закриття справ Захарченка

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що справи проти Захарченка закриють.

"Буде прийнято процесуальне рішення в кримінальному провадженні, я думаю. Ми зробимо це швидко і з відчуттям, що покарання знайшло злочинця. Чоловік, який кинув мільйони людей у вир війни і нещасть, заслужив ту смерть, якою помер Захарченко", - сказав він.

Також повідомлялося, що Україна вимагає від РФ інформацію про направлених в Донецьк слідчих щодо вбивства Захарченка.