ua en ru

Геращенко: Гуманітарна група в Мінську досягла попередніх домовленостей

Геращенко: Гуманітарна група в Мінську досягла попередніх домовленостей Фото: Народний депутат Ірина Геращенко

Ірина Геращенко також написала, що було приділено особливу увагу питанню необхідності забезпечення безпеки шкіл в населених пунктах поблизу лінії розмежування

Народний депутат України, член фракції Партії "Блок Петра Порошенка", учасник гуманітарної групи в Мінську Ірина Геращенко заявила, що вже досягнуті попередні домовленості. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомила Ірина Геращенко.

"Чотиригодинна дискусія. Є якийсь оптимізм щодо вирішення питання по звільненню заручників. Є надія відносно допуску МКЧХ (Міжнародний Комітет Червоного Хреста) в тюрми, де містяться ті, хто відбуває покарання за вироками українських судів і хоче бути переміщеним в інші пенітенціарні установи на українській території ", - написала Ірина Геращенко.

Вона підкреслила, що учасники групи виступили з ініціативою переміщення двох інтернатів з хворими дітьми.

"І, так, Мінськ - це завжди важко. Але ті, хто кажуть, що мінські переговори вичерпані, просто не розуміють реальності, страшне реальності. Я готова говорити з ким завгодно, лише б рятувати з полону нашіхребят і зробити все для безпеки наших дітей . Крок за кроком, по краплі повертати МИР В УКРАЇНІ ", - зазначила народний депутат.

Нагадаємо, Наступна зустріч Контактної групи в Мінську відбудеться 8 вересня.