ua en ru

Геращенко: ДНР/ЛНР пообіцяли доступ Червоного Хреста до полонених українців

Геращенко: ДНР/ЛНР пообіцяли доступ Червоного Хреста до полонених українців Фото: Ірина Геращенко

На сьогодні 140 українців перебувають у полоні проросійських бойовиків

На останній в 2015 році зустрічі контактної групи в Мінську представники самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" пообіцяли забезпечити доступ Червоного Хреста до полонених українців. Про це в Facebook повідомила уповноважений президента України з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Після передачі нами списків зниклих без вести МКЧХ нарешті почалася перевірка інформації про цих людей . З 762 чоловік, згідно з отриманою сьогодні від ОРДО і ОРЛО (окремі райони Донецької і Луганської областей, - ред.) інформацією, встановлена доля 63 з них (певні деталі вимагають перевірки, але важливо, що процес пішов). Доля 699 встановлюється", - повідомила Геращенко.

Вона висловила надію, що залучення Червоного Хреста сприятиме пошуку людей та ідентифікації загиблих.

"Також представники ОРДО і ОРЛО пообіцяли вирішити питання доступу місії МКЧХ до незаконно утримуваним", - додала Геращенко.

Крім того, вона уточнила, що в полоні бойовиків, за даними СБУ, знаходяться 140 українців, серед яких є важко поранені і хворі.

Також Геращенко відзвітувала в прогресі з розмінування територій Донбасу.

"По чотирьох з 12 визначених інфраструктурних об'єктів на лінії зіткнення розмінування вже почалося", - зазначила Геращенко.

Останнє цього року засідання Тристоронньоі контактноі групи і робочих підгруп у Мінську ( сьогодні працювали гуманітарна...

Опубликовано Iryna Gerashchenko 22 декабря 2015 г.

Нагадаємо, спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдик заявив, що дія мінських угод продовжено, контактна група зустрінеться 13 січня.