ua en ru

Геращенко: бойовики погрожують застосувати до українських полонених смертну кару

Геращенко: бойовики погрожують застосувати до українських полонених смертну кару Фото: Ірина Геращенко

Риторика бойовиків базується на Кримінальному кодексі Радянського союзу

Бойовики на Донбасі погрожують застосувати до полонених українців смертну кару. Про це сьогодні, 16 лютого 2016 року, під час засідання Верховної Ради України заявила уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, повідомляє "5 канал".

"Рік тому були підписані мінські угоди і зараз і досі світ звертає в першу чергу на політичний аспект мінських угод , в той час як ключовими, принциповими є саме гуманітарні аспекти. Минулого тижня бойовики зробили шокуючу заяву, яка своїм цинізмом нагадує риторику ІДІЛ, стосовно того, що вони можуть застосувати до українців смертну кару, базуючись на Кримінальному кодексі неіснуючої країни Радянського союзу. Ми розцінюємо ці заяви не просто як шантаж України, а й як знущання над родичами заручників. Це надзвичайно серйозний тиск на заручників і це небезпека їх життю", - заявила Геращенко.

Вона також додала, що три комітети Ради підготували заяву для міжнародних партнерів щодо невиконанням гуманітарних аспектів мінських угод з боку Російської Федерації і контрольованих нею бойовиків.

Нагадаємо, сепаратисти з так званої ДНР пообіцяли підготувати чергові пропозиції щодо обміну полоненими: нібито готові обміняти "всіх на всіх".