ua en ru

Геращенко анонсувала звільнення 10 українських полонених до кінця тижня

Геращенко анонсувала звільнення 10 українських полонених до кінця тижня Фото: Ірина Геращенко

Домовленості досягнуто завдяки важким переговорам в Мінську

До кінця тижня буде проведено операцію по звільненню близько 10 українських полонених. Про це заявила представник України у підгрупі з гуманітарних питань тристороннього контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

"Мінськ. Короткі підсумки гуманітарної підгрупи. Президент тримає на особистому контролі питання звільнення заручників. Сьогодні процес розблоковано і до кінця тижня - ура - ми проведемо операцію по звільненню близько 10 українських героїв", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, домовленості досягнуто завдяки важким переговорам в Мінську підгрупи з гуманітарних питань у співпраці з міжвідомчим центром при СБУ.

"Це і результати парижських зустрічей. Також дуже позитивно ОБСЄ сприйняло інформацію про відкриття пішохідного переходного пункту в Станиці Луганській. Це дуже важливо для простих людей. Інші групи теж добре попрацювали сьогодні, маємо конкретні результати", - йдеться у повідомленні.

Мінськ . Короткі підсумкі гуманітарної підгрупи. Президент тримає на особистому контролі питання звільнення заручників. ...

Posted by Iryna Gerashchenko on 27 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики занижують дані про кількість українців, які перебувають у них у полоні, і вимагають, щоб для обміну полоненими у форматі "всіх на всіх" українська сторона попередньо амністувала учасників подій на Донбасі.