ua en ru

Гент - Шахтар: Результативна перемога виводить "гірників" в плей-офф Ліги Європи

Гент - Шахтар: Результативна перемога виводить "гірників" в плей-офф Ліги Європи Фото: Гент - Шахтар

Донеччани знову забили п'ять

У Генті місцевий однойменний клуб приймав "Шахтар" у матчі 4 туру групи Ліги Європи.

"Гент" - "Шахтар" 3-5
Голи: Кулібалі, 1, Парбе, 84, Мілічевич, 89 - Марлос, 36 (пен), Тайсон, 41, Степаненко, 45+2, Фред, 67, Феррейра, 87
Гент:
Рінне – Нільсен, Гиршон, Фокет – Эсити, Немає, Деягере (Сайеф, 69), Асаре – Саймон (Ндонголя, 77), Кулібалі (Парбе, 73), Мілічевич.
Шахтар: Пятов – Срна, Кучер, Ракицький (Ордець, 78), Ізмаїл – Степаненко (Малишев, 71), Фред – Марлос, Тайсон (Дентіньо, 70), Бернард, Феррейра.

Вже на 20 секунді матчу у ворота П'ятова влетів перший гол. Саймон подав зліва і Кулібалі точно пробив головою. "Шахтар" на такий початок відповів не відразу, але зате трьома голами. Спочатку Марлос реалізував пенальті, зароблений Тайсоном. Потім вже сам Тайсон використав вихід один на один. А під кінець першого тайму точно головою після подачі кутового пробив Степаненко .

У другому таймі першими вже забили донеччани - Фреду вдався хороший обвідний удар з лінії штрафної. Під кінець гри Парбе зумів заьить ще, коли переправив м'яч у ворота після подачі з лівого флангу. Голова Феррейра, від якої м'яч відскочив у ворота, довела рахунок забитих "Шахтарем" голів до п'яти, але Мілічевич залишив останнє слово за "Гентом", точно пробивши головою.

У другому матчі групи "Коньяспор" на виїзді устпил "Бразі" 1-3. Таким чином, "Шахтар" з 12 очками після 4 матчів посідає перше місце і забезпечує собі участь в 1/16 фіналу Ліги Європи.