ua en ru

У Генштабі розповіли про підвищення зарплат контрактників в АТО

У Генштабі розповіли про підвищення зарплат контрактників в АТО Фото: зарплата військових

Зарплата контрактників в АТО в середньому становить 16 тисяч гривень

Заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Артур Артеменко заявив, що зараз українські військовослужбовці, які служать в ЗСУ за контрактом, отримують за виконання бойових дій на Донбасі близько 16 тисяч гривень, передає Еспрессо.TV.

За його словами, з початку 2017 року понад 14 тисяч осіб вже уклали контракти зі Збройними силами, з них більше тисячі стали офіцерами. Артеменко наголосив, керівництво ЗСУ докладає значних зусиль для того, щоб заохочувати українців до служби за контрактом.

"Завдяки збільшенню в поточному році надбавок за участь в АТО до 7,5 тисяч, наші бійці на першій лінії бойового зіткнення отримують в середньому понад 16 тисяч гривень", - сказав заступник начальника Генштабу.

Він також зазначив, що з 2016 року було також підвищено на 800 гривень грошове забезпечення для таких бойових командних посад, як сержанти, командири бойових машин, танків, гармат і мінометів, головні старшини всіх рівнів.

Нагадаємо, в кінці минулого року на засіданні комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки і оборони за участю керівництва Міністерства оборони поставили питання про подальше підвищення грошового утримання військових.