ua en ru

У Генштабі назвали коефіцієнт самогубств серед військових

У Генштабі назвали коефіцієнт самогубств серед військових Фото: у Генштабі ЗСУ повідомили статистику самогубств (РБК-Украна)

На 3% збільшилась смертність військовослужбовців

В Україні коефіцієнт самогубств становить 0,007% на 100 тис. військових, що відповідає світовій практиці. Про це на брифінгу сказав начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил Олег Грунтковський, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, під час війни в Іраку серед військових краін НАТО такий коефіцієнт становив 0,026%, а під час війни в Афганістані в радянській армії - 0,29%.

"Щодо стану правопорядку на сьогодні - кількість злочинів і подій у ЗСУ зменшились на 41% у порівнянні з аналогічним періодом. Знизилась також кількість злочинів із ухиленням від військової служби. На 16% зменшились злочини, пов'язані із обігом наркотичних засобів. На сьогоднішній день з причин, не повязаних з виконанням завдань за призначенням, на 3% збільшилась смертність військовослужбовців. На сьогодні пов'язані із ДТП випадки смерті залишились на рівні минулого року. На 24% зменшилась смертність, пов'язана із порушенням заходів безпеки",- сказав він.

Грунтковський зазначив, що статистика щодо самогубств військових в поточному році суттєвого не відрізняється від аналогічного періоду 2017 року. Проте в поточному році зафіксовано на 3 самогубства більше.

"Самою болючою проблемою залишається втрата особового складу через самогубства. У 2016-2017 роках констатовано зменшення кількості суіцидів в арміі на 20%. Разом з тим, ця проблема є в фокусі уваги начальників усіх рівнів. В Украіні коефіцієнт самогубств становить 0,007% на 100 тис. військових, що відповідає світовій практиці. Випадків по статті "доведення до самогубства" не зареєстровано", - розказав Грунтковський.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві оборони заявили, що інформація про те, що нібито в зоні бойових дій на Донбасі щотижня вчиняють самогубство 2-3 військовослужбовці, є неправдою.