ua en ru

Генштаб ЗСУ знайшов докази наявності громадян РФ серед бойовиків на Донбасі

Генштаб ЗСУ знайшов докази наявності громадян РФ серед бойовиків на Донбасі Фото: глава Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко

Зокрема, було виявлено платіжну карту, видану на території Росії ОАО "Сбербанк России"

Генеральний штаб Збройних сил України (ЗСУ) знайшов докази, які підтверджують, що у складі диверсійно-розвідувальних груп бойовиків на Донбасі є громадяни Росії. Про це повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ у Facebook.

"Громадяни Російської Федерації у складі бандформувань самопроголошених ДНР та ЛНР не припиняють спроб дестабілізувати ситуацію на сході України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, напередодні диверсійно-розвідувальна група бойовиків чисельністю до 20 осіб намагалась проникнути вглиб території, що знаходиться під контролем сил АТО. Внаслідок бойового зіткнення з українськими військовослужбовцями, що сталось південно-західніше Калинівки у Донецькій області, бойовики були вимушені відступити, згодом вони атакували позиції ЗСУ з флангів. Ця атака так само захлинулась, бойовики, забравши поранених та вбитих, відступили.

"На місці бойового зіткнення наші військовослужбовці знайшли речові докази, які в черговий раз підтверджують, що у складі диверсійно-розвідувальних груп противника перебувають російські громадяни", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, було виявлено платіжну карту: дані Bank Identification Number (перші шість цифр на карті) підтверджують, що карта видана на території Росії ОАО "Сбербанк России"; номер телефону: код 8924667 використовується оператором МегаФон у Чукотському автономному окрузі; бронеплити бронежилета виготовлені у Санкт-Петербурзі.

Громадяни Російської Федерації у складі бандформувань самопроголошених ДНР та ЛНР не припиняють спроб дестабілізувати си...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on 11 ноября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська розвідка виявила колону з 20 танків бойовиків у Донецьку.