ua en ru

Генсек Ради Європи: вибори в Україні показали волю народу до миру і демократії

Генсек Ради Європи: вибори в Україні показали волю народу до миру і демократії
Позачергові вибори до Верховної Ради України, які відбулися 26 жовтня 2014 р., стали "ясним вираженням прагнення українського народу до миру, демократії і єдності країни".

Позачергові вибори до Верховної Ради України, які відбулися 26 жовтня 2014 р., стали "ясним вираженням прагнення українського народу до миру, демократії і єдності країни". Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, повідомляє видання Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.

У бесіді з журналістами в Страсбурзі в неділю, 26 жовтня, Ягланд привітав проведені вибори і зазначив, що Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк мають зобов'язання щодо проведення демократичних реформ.

"Ці реформи підтримала більшість виборців", - підкреслив Ягланд.

Нагадаємо, сьогодні, 26 жовтня 2014 р. в Україні проходили дострокові вибори Верховної Ради України.

Згідно з даними екзит-полів, у Раду проходять сім політичних партій: партія Президента України "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового, "Опозиційний блок" екс-міністра енергетики Юрія Бойка, "Радикальна партія" Олега Ляшка, "Свобода" Олега Тягнибока та "Батьківщина" екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.