ua en ru

Генсек ООН визнав незаконним план Ізраїлю по зносу палестинських житлових будинків в Східному Єрусалимі

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН) Пан Гі Мун визнав незаконним і даремним план ізраїльських властей по зносу палестинських житлових будинків в Східному Єрусалимі в рамках будівництва туристичного центру. На думку генсека міжнародної організації, плани Єрусалиму викликають неспокій, оскільки є "незаконними" і суперечать "міжнародному законодавству", передає РБК з посиланням на Associated Press.

Нагадаємо, 21 червня ц.р. влада Єрусалиму прийняла попереднє рішення про знос 22 палестинських житлових споруд в одному з районів Східного Єрусалиму. На території, що звільняється, планується побудувати парк і туристичний центр. Дане рішення вже викликало різку критику з боку адміністрації президента США Барака Обами.

Не дивлячись на критику з боку світової спільноти, власті єврейської держави мають намір здійснити даний проект. Зокрема, в уряді країни заявили, що приймуть заходи по запобіганню будь-яким можливим провокаціям. Тим часом не всі чиновники в ізраїльському керівництві оцінили перспективи будівництва парка. Так, проти ідеї зведення туристичного центру посеред палестинських кварталів висловився міністр оборони Ехуд Барак, що назвав нинішню ситуацію "невідповідною" для реалізації проекту.