ua en ru

Генсек ООН вітає продовження переговорів між Президентами України та РФ

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун вітає продовження переговорів між Президентами України та Російської Федерації.

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун вітає продовження переговорів між Президентами України та Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ООН.

"Хоча подробиці ще належить з'ясувати, Генеральний секретар вітає сьогоднішні повідомлення про контакти між Президентом Путіним і Президентом Порошенком щодо покрокового плану, спрямованого на мирне врегулювання конфлікту в Україні", - заявив прес-секретар генсека ООН Стефан Дюжаррік.

Пан Гі Мун також підкреслив, що успіх плану залежить від доброї волі всіх сторін, а також від конкретних кроків щодо його здійснення. Він сподівається, що вони стануть предметом обговорення на майбутніх консультаціях між Тристоронньою контактною групою та озброєними групами, які заплановані на 5 вересня в Мінську.

За словами Дюжарріка, глава ООН розраховує на те, що Російська Федерація вплине на збройні групи з метою довгострокового мирного врегулювання кризи.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко і Президент Росії Володимир Путін сьогодні в ході телефонної розмови досягли домовленості з приводу припинення вогню на Донбасі.