ua en ru

Генсек ООН вітає початок переговорів в Мінську

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привітав початок переговорів у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка" в Мінську.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привітав початок переговорів у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка" в Мінську. Про це на брифінгу в Нью-Йорку повідомив його прес-секретар ООН Стефан Дюжаррик.

"Генеральний секретар вітає початок переговорів в Мінську між лідерами Митного союзу Білорусі, Казахстану і Російської Федерації і Президентом України за участю представників Європейського союзу", - сказав Дюжаррик.

За його словами, глава ООН висловив надію на те, що переговори будуть носити продуктивний характер і допоможуть вирішити поставлені завдання, як в економічній сфері, так і в тому, що стосується більш широкого політичного контексту у зв'язку з кризою" в Україні.

Нагадаємо, сьогодні, 26 серпня, близько 15:00 за київським часом у Мінську розпочалася зустріч у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка". На зустрічі присутні Президент України Петро Порошенко, Президент Білорусі Олександр Лукашенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. У зустрічі також беруть участь три комісара ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон, з енергетики Гюнтер Оттінгер та з питань торгівлі Карл де Гухт.

На цій зустрічі сторони мають намір досягти домовленостей щодо дозволу військового конфлікту на Донбасі, а також провести переговори у сфері енергетики і торгових відносин в рамках підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.