ua en ru

Пан Гі Мун може поборотися за посаду президента Південної Кореї

Пан Гі Мун може поборотися за посаду президента Південної Кореї Фото: Пан Гі Мун не проти очолити Південну Корею

Після завершення каденції в ООН у січні він повернеться на батьківщину

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, термін повноважень якого на цій посаді закінчується 1 січня 2017 року, натякнув на те, що може поборотися за президентське крісло в Південній Кореї. Про це повідомляє ВВС.

За словами Пан Гі Муна, після декількох днів відпочинку на початку січня він повернеться на батьківщину - в Південну Корею. Він ухилився від прямої відповіді на питання про президентські амбіції, проте зазначив, що думає про те, як допомогти своїй країні.

При цьому ситуацію в Південній Кореї Пан Гі Мун охарактеризував як "вкрай складну".

На початку грудня парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент президента Пак Кин Хе. Президент Південної Кореї виявилася замішана в гучному скандалі після того, як її помічницю і близьку подругу звинуватили в корупції та використанні службового становища для отримання вигоди.

Конституційний суд країни протягом шести місяців повинен вирішити, чи усувати Пак Кин Хе від влади. Поки суд буде ухвалювати рішення, керувати країною буде прем'єр-міністр.

Чергові президентські вибори в Південній Кореї мають відбутися в грудні 2017 року. Однак, якщо Конституційний суд вирішить відсторонити Пак Кин Хе від влади, то вибори мають відбутися через 60 днів після ухвалення цього рішення.

Пан Гі Мун перебував на чолі ООН два терміни поспіль. Він обійняв посаду генсека ООН у січні 2007 року, коли на цій посаді змінив свого попередника Кофі Аннана. 1 січня він передасть повноваження португальцю Антоніу Гутерреш.

Нагадаємо, раніше в міжнародному аеропорту Сеула Інчхон (Південна Корея) затримано 24 громадянина Росії, яких підозрюють у порушенні міграційного законодавства.