ua en ru

Генсек ООН назвав міжкорейські переговори успішними

Генсек ООН назвав міжкорейські переговори успішними Фото: Антоніу Гуттеріш (kmu.gov.ua)

Гуттеріш вважає такі переговори корисними для розрядки напруженості в регіоні

Генеральний секретар Організації об'єднаних націй (ООН) Антоніу Гутерріш вітав успішні переговори між Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР) і Республікою Корея. Про це повідомляє "Центр новин ООН".

"Генеральний секретар вітає прогрес, досягнутий на міжкорейських переговорах високого рівня, проведених 9 січня, особливо домовленість домагатися зниження військової напруженості, провести переговори між військовими представниками двох країн і відновити використання міжкорейської гарячої лінії зв'язку", - йдеться в повідомленні.

Так, Антоніу Гутерріш вважає, що відновлення та зміцнення таких "каналів зв'язку" вкрай необхідно для зниження ймовірності помилок і непорозумінь, а також для розрядки напруженості в регіоні.

Крім того, генсек ООН висловив сподівання, що контакти між Сеулом і Пхеньяном дозволять домогтися відновлення діалогу, який призведе до денуклеаризації Корейського півострова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Антоніу Гутерріш закликав країни не вплутуватися в "сліпу війну" з Північною Кореєю (КНДР). Крім того, він підкреслив важливе значення міжнародних санкцій для боротьби зі зростаючою загрозою з боку Пхеньяну. Генсек ООН додав, що дипломатична робота по "денуклеаризації" Корейського півострова повинна вестися мирно.