ua en ru

Генсек ООН має намір закликати всі сторони до політичного врегулювання конфлікту на Донбасі

Генсек ООН має намір закликати всі сторони до політичного врегулювання конфлікту на Донбасі Фото: Пан Гі Мун

Генсек відвідає Польщу, Україну та Росію

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун має намір звернутися до лідерів Росії та України із закликом домагатися просування політичного врегулювання ситуації на сході України. Про це на брифінгу в Нью-Йорку заявив прес-секретар ООН Стефан Дюжаррик, передає інформаційний центр ООН в Москві.

"Я думаю, що в обох столицях Пан Гі Мун звернеться до всіх сторін із закликом домагатися реалізації комплексу заходів щодо дотримання Мінських домовленостей і просуватися по шляху політичного врегулювання", - заявив Дюжаррик.

Прес-секретар ООН додав, що гуманітарна ситуація на сході України погіршується, і сьогодні, за його словами, необхідно зробити все для забезпечення нужденних водою та продуктами харчування, а також домогтися припинення збройних зіткнень.

Генеральний секретар ООН відвідає Польщу, Україну та Росію. 9 травня в Москві він візьме участь у святкуванні Дня перемоги.

Нагадаємо, в рамках візиту в штаб-квартиру ООН у Нью-Йорку міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив можливості присутності місії ООН на Донбасі.