ua en ru

Генсек ООН і європейські політики засудили напад на редакцію Charlie Hebdo в Парижі

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив своє обурення з приводу нападу на журналістів сатиричного журналу "Шарлі-Ебдо" в Парижі 7 січня. Про це він заявив, виступаючи перед членами Асоціації журналістів, передає центр новин ООН.

"Я впевнений, що французька влада буде вживати всіх необхідних заходів, щоб якомога швидше притягти винних до відповідальності. Цей страшний злочин був спробою розділити суспільство. Ми не повинні потрапити в цю пастку. Необхідно проявити солідарність з тим, щоб захистити свободу слова і принципи толерантності і протистояти силам, які намагаються створити атмосферу ненависті", - сказав Пан Гі Мун.

Також глава Євроради Дональд Туск у своїй заяві, опублікованій прес-службою ЄС, назвав подію терористичним актом.

"Цей жорстокий напад проти наших основних цінностей, проти свободи вираження думок, основи нашої демократії. Боротьба з тероризмом у всіх його формах повинна тривати колишніми темпами", - зазначив Туск.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні у своїй заяві виступила із засудженням нападу на редакцію журналу.

"Боротьба з тероризмом у всіх його формах регулярно знаходиться в центрі обговорень на засіданнях міністрів закордонних справ. Ці трагічні події зміцнили рішучість в цьому напрямку, і я включу цей пункт до порядку денного чергового засідання Ради закордонних справ 19 січня", - зазначила Могерини.

Крім того, як повідомляє прес-служба уряду Великобританії, в спільній заяві канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон також засудили подію, що сталася сьогодні вранці в Парижі.

"Те, що відбулося в Парижі, - жахливе терористичне свавілля, і я знаю, що всі у Британії хочуть бути поруч з французьким урядом і французьким народом у цей час. Ми ніколи не повинні дозволяти, щоб те, що ми цінуємо, демократія, свобода слова, були зруйновані терористами", - сказав Кемерон.

"Те, що відбулося сьогодні в Парижі, є дійсно варварської атакою проти всіх цінностей, які ми поділяємо. Всі ми, що живуть в Європі, рішуче засуджуємо ці напади, і наші думки з французьким народом і особливо з тими, хто втратив близьких у цьому жахливому нападі", - зазначила Меркель.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко засудив напад на редакцію газети в Парижі. Також Президент Росії Володимир Путін заявив про готовність продовжити співпрацю з Францією в боротьбі з тероризмом.