ua en ru

Генсек НАТО заявив про важливість контактів з РФ в період напруженості

Генсек НАТО заявив про важливість контактів з РФ в період напруженості Фото: Йенс Столтенберг

Ще занадто рано говорити, коли буде наступне засідання ради Росія-НАТО

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг заявив про важливість контактів з Росією в умовах напружених відносин. Про це повідомляє Reuters.

"І коли напруженість висока, ще важливіше те, що ми говоримо разом і у нас є відкриті лінії військових і політичних комунікацій", - сказав Столтенберг.

Столтенберг також повідомив, що нещодавно глава військового комітету НАТО Петр Павел провів телефонну розмову з начальником Генерального штабу Росії Валерієм Герасимовим.

"Павел сказав, що минулого місяця він сподівався провести перший телефонний дзвінок протягом більше двох років з російськими військовими керівниками, в яких він розповість, чому НАТО вважає, що найбільший військовий вплив альянсу після закінчення холодної війни не представляє загрози для Кремля", - зазначають у повідомленні.

Столтенберг сказав, що телефонна розмова між сторонами НАТО і РФ відбувся нещодавно.

НАТО зміцнює свій східний фланг військами, повідомляється, що у розпорядженні альянсу є до 40 000 чоловік, готових до швидкого реагування.

Росія заявляє, що нарощування сил НАТО загрожує стабільності в Центральній Європі. У неї є близько 330 000 військовослужбовців, присутніх в її західному військовому окрузі під Москвою, вважають у НАТО.

Також Столтенберг сказав, що ще занадто рано говорити, коли буде наступне засідання ради Росія-НАТО.

Нагадаємо, в Генштабі РФ заявили про відновлення контактів з НАТО. Валерій Герасимов і Петр Павел домовилися про продовження контактів.