ua en ru

Генсек НАТО закликав ретельно розслідувати вибух авто ОБСЄ на Донбасі

Генсек НАТО закликав ретельно розслідувати вибух авто ОБСЄ на Донбасі Фото: Єнс Столтенберґ прокоментував підрив патруля СММ на Донбасі

За його словами, безпека і свобода пересування мають бути захищені

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ закликав ретельно розслідувати загибель співробітника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі. Про це він заявив 23 квітня у своєму Twitter.

"Необхідно ретельно розслідувати цей трагічний інцидент із СММ ОБСЄ на сході України. Безпека і свобода пересування мають бути захищені", - йдеться в повідомленні на його сторінці у мікроблозі.

Нагадаємо, вранці 23 квітня 2017 року в районі села Пришиб на контрольованій терористами ЛНР частині Луганської області підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Згідно з повідомленням місії, загинув один, госпіталізовані двоє членів патруля місії.

В угрупованні ЛНР звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ "підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу". Бойовики раніше також заявили, що автомобіль Спецмісії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, "відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами".

Своєю чергою в Міністерстві закордонних справ України розглядають цей інцидент "як підтвердження спроб Москви та її маріонеток залякати спостерігачів ОБСЄ, звести нанівець зусилля України та СММ щодо стабілізації ситуації на лінії розмежування".