ua en ru

Генсек ФІФА причетний до переказу 10 млн дол. підозрюваному у корупції, - ЗМІ

Генсек ФІФА причетний до переказу 10 млн дол. підозрюваному у корупції, - ЗМІ Фото: Жером Вальке

Повідомляється, що причетний до корупції "права рука" Зеппа Блаттера Жером Вальке

"Права рука" Зеппа Блаттера Жером Вальке причетний до переказу 10 мільйонів доларів на рахунок фігуранта справи про корупцію у ФІФА. Вальке заявляє, що не мав таких повноважень, передає DW з посиланням на ЗМІ, які мають джерела, близькі до розслідування корупційного скандалу у ФІФА.

Припускається, що Вальке є тим самим "високопоставленим чиновником ФІФА", який, згідно з обвинуваченням, у 2008 році переказав зі швейцарського рахунку організації 10 млн дол. на американський рахунок конфедерації футболу Північної та Центральної Америки та країн Карибського басейну (КОНКАКАФ).

Представники прокуратури США говорять, що мова йде про хабарі, яка допомогла ПАР домогтися проведення у себе ЧС-2010. Однак президент Південноафриканської футбольної асоціації Денні Джордан спростовує це.

Коментуючи публікацію The New York Times про свою причетність до хабаря, Жером Вальке заявив, що він не розпоряджався про переказ коштів і не міг цього зробити, оскільки не має відповідних повноважень. Однак видання пише, що це не означає, що будь-яким іншим чином Вальке не мав до цього відношення. За словами офіційного представника ФІФА, платіж був здійснений "у відповідності до правил організації". Кошти затвердив до переказу тодішній очільник фінансового комітету ФІФА Хуліо Грондон, якого уже немає серед живих.

Нагадаємо, Британські банки почали внутрішні розслідування по платежах ФІФА.