ua en ru

Генпрокурор США заперечує зв'язки з РФ під час президентських виборів

Генпрокурор США заперечує зв'язки з РФ під час президентських виборів Фото: Джеф Сешнс (YouTube screenshot)

Джеф Сешнс також заперечує, що Дональд Трамп тричі зустрічався з Сергієм Кисляком

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс не зустрічався з представниками Росії під час передвиборної кампанії в США в 2016 році. Про це він заявив на відкритому засіданні сенатського комітету з розвідки, повідомляє ВВС.

У той же час, відзначає видання, Сешнс ухильно відповів на питання, чи готовий він надати сенатської комісії документи, що підтверджують або спростовують повідомлення про його зустрічі з російським послом.

Крім цього, генеральний прокурор США стверджує, що твердження про змову передвиборного штабу Дональда Трампа з органами російської держави - це "жахлива і огидна брехня".

За його словами, Сешнс пам'ятає лише дві зустрічі Трампа з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком. Тим часом у пресі повідомлялося, що подібних зустрічей було три.

Джеф Сешнс визнав, що, крім двох зустрічей з Кисляком, навесні 2016 року президент США і російський посол одночасно були присутні на одному з виступів Трампа. Тим не менш, генеральний прокурор США переконує, що не пам'ятає розмов між ними.

На питання про те, чому Сешнс вирішив самоусунутися від розслідування можливого російського втручання у вибори в США в 2016 році, він відповів, що згідно з правилами міністерства юстиції, будь-який співробітник міністерства повинен усунутися від будь-якого розслідування, якщо воно зачіпає передвиборну кампанію, в якій цей співробітник брав участь

Нагадаємо, Генпрокурор США просить Трампа про відставку.