ua en ru

Генпрокурор вирішив активізувати розслідування подій Евромайдана

Генеральний прокурор України Віктор Шокін вирішив активізувати розслідування подій під час Евромайдана шляхом внесення змін у структуру ГПУ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"З метою удосконалення організації роботи Генпрокуратури, 11 лютого 2015 року Генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про внесення змін у структуру і штатний розклад самостійних підрозділів ГПУ", - йдеться в повідомленні.

Зміни, ініційовані генпрокурором, повинні підвищити ефективність розслідування і доведення до кінцевого результату кримінальних проваджень стосовно колишніх чиновників і співробітників правоохоронних органів.

"Для цього у структурі та штатному розписі головного слідчого управління Генеральної прокуратури України створено управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури у складі чотирьох відділів, самостійний підрозділ - відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань ГПУ, які займаються цими питаннями", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, під гарантії Президента Шокін ще в якості кандидата публічно пообіцяв якомога швидше розслідувати та довести до суду резонансні злочини, в тому числі проти учасників Майдану та направити в Міжнародний кримінальний суд факти злочинів російського керівництва на Донбасі.