ua en ru

Генпрокурор люстрував заступника Дніпровського екологічного прокурора Яковлєву

Генпрокурор люстрував заступника Дніпровського екологічного прокурора Яковлєву
Генеральний прокурор Віталій Ярема звільнив заступника Дніпровського екологічного прокурора Луізу Яковлєву на виконання закону про очищення влади.

Генеральний прокурор Віталій Ярема звільнив заступника Дніпровського екологічного прокурора Луізу Яковлєву на виконання закону про люстрацію. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі осіб, щодо яких застосовано положення закону України "Про очищення влади".

Яковлєва звільнена згідно з наказом ГПУ № 1491к від 23 жовтня 2014 р.

Як зазначається, Яковлєва звільнена з підстав, передбачених законом України "Про очищення влади" (пункт 7 у ступені 2 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України.

Їй заборонено займати посади, щодо яких здійснюється очищення влади (люстрація) протягом 10 років.

Нагадаємо, в люстраційному реєстрі на сайті Міністерства юстиції України за станом на 10:15 29 жовтня 2014 р. оприлюднені прізвища 222 звільнених чиновників.

Нагадаємо, в Україні 16 жовтня 2014 р. набрав чинності закон № 1682-VII "Про очищення влади" (про люстрацію). Даний закон передбачає норму, згідно з якою особи, які займали керівні посади в час президентства Віктора Януковича і перебували на цих посадах протягом 1 року, повинні бути звільнені з займаних посад протягом 10 днів після набрання чинності цього закону.