ua en ru

Генпрокуратура РФ вимагає обмежити доступ до туристичної пам'ятці по Криму

Генпрокуратура РФ вимагає обмежити доступ до туристичної пам'ятці по Криму Фото: Крим

В інформаційному матеріалі виявили заклик до здійснення діяльності екстремістського характеру

Генеральна прокуратура Російської Федерації вимагає обмежити доступ до "Пам'ятки для російських туристів, що прямують на відпочинок до Криму". Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури РФ.

"У ході моніторингу мережі Інтернет була виявлена ​​стаття - "Пам'ятка для російських туристів, що прямують на відпочинок до Криму", що містить спонукання до сприяння діяльності іноземної держави, міжнародної або іноземної організації або їх представників, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації... У зв'язку з наявністю в інформаційному матеріалі закликів до здійснення діяльності екстремістського характеру Генеральною прокуратурою Російської Федерації в Роскомнадзор направлено вимогу про обмеження до нього доступу", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, в публікації м. Севастополь і Крим визнаються окупованою територією і тому для власної безпеки туристам рекомендується дотримуватися українського законодавства і перетинати кордон тільки з дозволу прикордонної служби України в Херсонській обл.

Повідомляється, що всі зібрані матеріали направлені до слідчих органів для вирішення питання про кримінальне переслідування через наявність ознак складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кремлі назвали абсурдною пораду отримувати дозвіл на відвідування Криму.