ua en ru

Генпрокуратура попередила незаконне вилучення з користування Міноборони бази відпочинку "Таврида" у Криму

Головне управління військових прокуратур Генеральної прокуратури України з метою захисту інтересів держави в особі Міністерства оборони взяло участь у розгляді Вищим господарським судом України касаційної скарги обслуговуючого кооперативу "Батіліман" у справі за позовом військового прокурора ВМС України до цього кооперативу про витребування нерухомого майна бази відпочинку "Таврида", що розташована у м. Севастополь.

За результатами розгляду касаційної скарги Вищим господарським судом України 16 лютого 2011 року прийнято постанову, якою попереднє судове рішення апеляційної інстанції про визнання договору купівлі-продажу вказаного майна недійсним та зобов'язання його повернення до військового відомства залишено в силі, а касаційну скаргу - без задоволення, повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Таким чином, завдяки позиції Головного управління військових прокуратур Генеральної прокуратури України залишено в силі законне судове рішення, чим попереджено вилучення з користування Міноборони бази відпочинку, яка складається з 19 будинків, їдальні з господарськими прибудовами вартістю майже 400 тис. грн.