ua en ru

Генпрокуратура заперечує факт співпраці з Слідчим комітетом РФ

Генпрокуратура заперечує факт співпраці з Слідчим комітетом РФ Фото: Генеральна прокуратура України (Рбк-Україна)

На території "ЛНР" і "ДНР" незаконно затримують українських військових

Генпрокуратурою проводиться розслідування за фактом сприяння Слідчим комітетом Російської Федерації терористичним організаціям "ЛНВ" і "ДНР"

У деяких засобах масової інформації з'явилися недостовірні відомості про роботу Генеральної прокуратури України, зокрема, про нібито переслідування українських військовослужбовців за запитом Слідчого комітету Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як повідомляється, Генпрокуратура України навпаки проводить розслідування саме за фактом сприяння Слідчим комітетом Російської Федерації терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР". Зокрема, притягнення завідомо невинних громадян України до кримінальної відповідальності.

На даний момент встановлено, що Слідчим комітетом РФ незаконно і безпідставно пред'явлено обвинувачення понад 180 українським військовослужбовцям. Українців звинувачують в застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, в результаті чого постраждало цивільне населення на територіях, які тимчасово непідконтрольні Україні.

Генпрокуратурою вже зібрано докази про безпідставність звинувачень Слідчим комітетом РФ кількох громадян України, які взагалі були відсутні в місці і під час начебто скоєння інкримінованих їм злочинів, а отже, фізично не могли обстрілювати тимчасово непідконтрольної території Донецької та Луганської областей. Також, повідомляється, що будь-які запити СК РФ з цього приводу органами прокуратури не виконувалися і не виконуються.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, національне антикорупційне бюро України за станом на 16 січня прийняло на роботу з 18 151 кримінального провадження, яке надійшло від Генеральної прокуратури