ua en ru

Генпрокуратура допитала головреда "Схем" з приводу спілкування зі співробітниками НАБУ

Генпрокуратура допитала головреда "Схем" з приводу спілкування зі співробітниками НАБУ Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Допит було доручено старшому слідчому з особливо важливих справ ГСУ ГПУ

Генеральна прокуратура України (ГПУ) допитала головного редактора програми "Схеми" Наталію Седлецьку з приводу спілкування зі співробітниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це журналіст розповіла у Facebook.

"В цей чудовий морозний день кілька годин провела на допиті в ГПУ. Допитували мене як свідка - з'ясовували, чи була я на off the record (коли спілкування особи з журналістом відбувається на умовах нерозголошення джерела інформації) в НАБУ і що там чула", - заявила Седлецька.

Вона підкреслила, що може і буде давати свідчення про свої опубліковані матеріали, щоб допомагати офіційному слідству. Але про формат спілкування off the record повідомляти не має намір і має право за законом.

"Кого б це не стосувалося - Ситника, Луценка, викривача корупції в районній лікарні або міжнародної корпорації. Це мій професійний обов'язок і право, захищене законом", - підкреслила журналіст.

Седлецька розповіла, що допит був доручено старшому слідчому з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ Руслану Іжуку.

В цей чудовий морозний день декілька годин провела на допиті в Генеральній прокуратурі. Допитували мене як свідка - з'яс...

Опубліковано Natalie Sedletska 19 грудня 2017 р.

Нагадаємо, 17 листопада Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. Його підозрюють у розголошенні державної таємниці.