ua en ru

Генерал США закликав "Талібан" приєднатися до мирного процесу в Афганістані

Генерал США закликав "Талібан" приєднатися до мирного процесу в Афганістані Фото: таліби в афганістані (YouTube screenshot)

Нова стратегія США демонструє прихильність до "стабільного Афганістану"

Головний командувач армією Сполучених Штатів Америки (США) Афганістані Джон Ніколсон закликав бойовиків терористичної організації "Талібан" приєднатися до мирного процесу в Афганістані. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, Ніколсон заявив, що нова стратегія США для цієї країни демонструє прихильність до "стабільного Афганістану", а також закликав талібів погодитися на мирні переговори, відзначивши, що вони "не зможуть виграти на полі бою, прийшов час для них приєднатися до мирного процесу".

Згідно з інформацією видання, він також пообіцяв "розчавити" соратників терористичної організації "Ісламська держава" в Афганістані.

"Ми не потерпимо поразку в Афганістані, наша національна безпека також залежить від цього", - резюмував Ніколсон 24 серпня в Кабулі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп схвалив документ про нову стратегію Білого дому у відношенні Афганістану.