ua en ru

General Motors звинуватила главу Volkswagen в поширенні чуток про продаж Opel

Материнська компанія General Motors (GM) в Детройті звинуватила главу Volkswagen (VW) Мартіна Вінтеркорна в поширенні чуток про продаж Opel, повідомляє РБК daily.
У своєму прес-релізі з довгим заголовком "Заява в якості відповіді на коментарі VW з приводу Opel" американці підкреслюють, що відповідно до своєї традиційної політики "GM протягом багатьох років ніколи не займалася коментуванням чуток і спекуляцій". Однак, схоже, що продовжуються розмови про можливий продаж її європейської "дочки" Opel змусили GM від цієї традиції відмовитися. "На жаль, деякі наші конкуренти аналогічної стриманості не виявляють", - наголошується в документі.
Обурення GM викликав її головний конкурент у боротьбі за титул найбільшого автомобілебудівника в світі - Volkswagen. Глава VW Мартін Вінтеркорн, коментуючи чутки про Opel, охарактеризував ситуацію як "ще один гідний жалю приклад стимулювання спекуляцій" на тему продажу компанії, причому незважаючи на те, що "дочка" демонструє в ході реструктуризації "серйозний прогрес".
Буквально до сказу довели босів GM твердження, що якщо GM вирішить розлучитися зі своєю європейською "дочкою", то найбільш імовірними її покупцями стануть китайці, а не південнокорейська Hyundai. До того ж коментарі шефа VW відразу ж відсунули в тінь всі повідомлення ЗМІ, присвячені перевагам електромобіля Opel Ampera.
У зв'язку з претензіями GM до VW офіційний представник Volkswagen заявив агентству Bloomberg, що слова Вінтеркорна були лише його припущеннями і що, відповідаючи на питання журналіста, глава VW не стверджував, що Opel буде проданий. "Якщо ви прочитаєте відповідь Вінтеркорна уважно, то побачите, що він і не думає, що GM збирається продавати Opel", - підкреслив представник VW.
Невдоволення GM поділяє американська консалтингова фірма Maryann Keller & Associates. Її засновник і власник Меріенн Келлер заявила Bloomberg, що Вінтеркорну варто було б утриматися від "непотрібних" зауважень на адресу свого конкурента. "Йому взагалі не варто було нічого говорити", - вважає Келлер.
Між тим у своїй нинішній заяві GM не забула підкреслити, що "Opel є частиною сімейства General Motors з 1928 року і залишається важливим для компанії до цього дня". Крім того, GM цілком задоволена розвитком Opel протягом усього минулого року.