ua en ru

Гендиректором "Луганськтепловозу" став Павло Цеснек

Російський "Трансмашхолдинг" призначив нового керівника свого українського активу - компанії "Луганськтепловоз". Замість Сергія Міхеєва, який очолив компанію трохи більше року тому, гендиректором став Павло Цеснек. Про це повідомили вчора в прес-службі підприємства, передає видання "Комерсант-Україна". Сергій Міхєєв перейшов на посаду виконавчого директора і відповідатиме за роботу компанії на зовнішніх ринках.

Павло Цеснек отримав економічну освіту в Празі. Він керував відділом аудиту в аудиторській компанії Deloitte, працював консультантом у нафтогазовій компаній Shell, а також у машинобудівній компанії Sandvik. У 2007 р. він очолив машинобудівне підприємство "Сібелектропрівод", а через кілька років керував російської вагонобудівної компанією "Вагонмаш".

Гендиректор "Трансмашхолдингу" Андрій Андрєєв називає основним завданням нового гендиректора поліпшення економічних показників підприємства. У минулому році доходи компанії росли - чистий дохід "Луганськтепловозу" за підсумками минулого року збільшився на 97,15%, до 1,7 млрд грн. Тому експерти припускають, що компанія зосередиться на зниженні витрат. "" Луганськтепловоз "відомий високими адміністративними витратами і великими витратами на збут. З 2009 по 2011 р. адміністративні витрати компанії вдалося знизити з 12% до 7% від виручки. Однак це як і раніше дуже високий показник", - говорить старший аналітик ІК "АРТ-Капітал" Олексій Андрейченко. Він наводить як приклад дані по іншим компаніям залізничного машинобудування: на Крюківському вагонобудівному заводі цей показник становить 1%, на Стахановському вагонобудівному заводі - 2%, "Дніпровагонмаш" - 2%, "Азовзагальмаш" - 1%.

Нагадаємо, наприкінці минулого року ПАТ "Луганськтепловоз" домовився з ЗАТ "Трансмашхолдинг" (Росія) щодо позики в 747 млн ​​рублів (за офіційними курсом НБУ на 19 грудня - 187,863 млн грн).

Гендиректор російського агентства "Infoline-аналітика" Михайло Бурмістров очікує, що новий менеджер зробить рішучі дії зі скорочення адміністративних витрат. "Заходи по зниженню витрат нерідко пов'язані з оптимізацією роботи адміністративного персоналу, скороченням дублювання обов'язків, зменшенням витрат на утримання будівель, парку автомобілів і т. д. Це якраз те, що необхідно" Луганськтепловозу "- компанія потребує коштів на оновлення основних фондів підприємства ", - говорить Олексій Андрейченко. Приміром, за його словами, загальний знос металообробного обладнання на "Луганськтепловозі" складає 95%, а частка устаткування віком понад 10 років - 92%.