ua en ru

Гендиректор Volkswagen планує збільшити продажі в 2012 р

Генеральний директор автоконцерну Volkswagen Мартін Вінтеркорн чекає, що 2012 р. буде складним для компанії на тлі уповільнення економіки і зростання ризиків в автомобільній галузі, викликаних європейською борговою кризою. Незважаючи на це, компанія планує збільшити продажі і повторно досягти рекордних показників по прибутку, зафіксованих за підсумками 2011 р. Такі заяви Вінтеркорн зробив під час щорічних зборів акціонерів Volkswagen, говориться в повідомленні компанії.

"2012 р. буде непростим багато в чому тому, що через боргову кризу зони євро ростуть ризики в автомобільній галузі. Проте я упевнений, що Volkswagen впорається з поставленим завданням щодо збільшення темпів виробництва і нарощування прибутку", - заявив Вінтеркорн.

Вінтеркорн відзначив, що в 2012 р. Volkswagen планує запустити більше 40 нових моделей, а також провести удосконалення старих. Зокрема, у вересні 2012 р. буде запущений хетчбек Volkswagen Golf сьомого покоління.

Крім того, Вінтеркорн стверджує, що, за попередніми даними, за підсумками I кварталу 2012 р. Volkswagen встановить новий рекорд, поставивши більше 2,2 млн автомобілів по всьому світі. Також в планах Volkswagen за підсумками 2012 р. отримати операційний прибуток на рівні торішнього значення в 11,3 млрд євро.

Нагадаємо, найбільший в Європі автоконцерн Volkswagen отримав у 2011 р. рекордний чистий прибуток у розмірі 15,8 млрд євро, що більш ніж в 2 рази перевищує показник 2010 р. в 7,2 млрд євро.

Volkswagen Group є одним з найбільших світових автовиробників. Компанія випускає автомобілі під брендами Volkswagen, Audi, Seat, Skoda. За підсумками 2011 р. Volkswagen вийшов на друге місце в світі по продажах автомобілів, поступаючись лише американській General Motors.