ua en ru

Гендиректор ПКПФ: ми постійно працюємо над поліпшенням екологічної ситуації

Гендиректор ПКПФ: ми постійно працюємо над поліпшенням екологічної ситуації Фото: Сергій Коренєв

Генеральний директор Понінківської картонно-паперової фабрики (ПКПФ) Сергій Коренєв заявив, що на підприємстві постійно працюють над поліпшенням екологічної ситуації. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", коментуючи звинувачення фабрики в забрудненні навколишнього середовища і заяви про причетність підприємства до оголошеної в Житомирській області надзвичайної ситуації.

"Роботою з поліпшення екологічного стану ми займаємося постійно. У спадок від радянської економіки нам дісталися потужні очисні споруди, подібних є лише одиниці по всьому регіону", - розповів гендиректор фабрики.


"Ми знаємо, що в сусідній області введено режим НС, що пов'язана з масовою загибеллю риби. Але з впевненістю хочу заявити, що причиною цього є не робота нашої фабрики. На нашому підприємстві отримано дозвіл на скиди, встановлені гранично допустимі величини по цих скидах, ми робимо щоквартальні аналізи, які всі в нормі", - додав Коренєв.

При цьому він вважає, що вирішення сформованої ситуації з обвинуваченнями фабрики повинно відбутися в рамках закону, щоб "попередити соціальний конфлікт, внесення дестабілізації в роботу підприємства і життєдіяльність громади".

"Ми серйозно стурбовані тими екологічними подіями, що мають місце в сусідньому районі, і готові до конструктивної співпраці", - заявив гендиректор ПКПФ.