ua en ru

Гендиректор Київського зоопарку Кирилюк не бачить підстав для своєї відставки

Гендиректор Київського зоопарку Євген Кирилюк не бачить підстав для своєї відставки.

Гендиректор Київського зоопарку Євген Кирилюк не бачить підстав для своєї відставки. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вклав багато сил у зоопарк в свій час, і так просто встати і піти я не можу. Я готовий підготувати замість себе людину і тоді я напишу заяву й піду, якщо буде така необхідність", - сказав він.

Кирилюк також зазначив, що питання його відставки з посади перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко підняв в той момент, коли гендиректор перебував у лікарні.

Також, за словами Кирилюка, в 2013 році в зоопарку було проведено шість великих перевірок державними контролюючими органами, які не виявили суттєвих порушень у діяльності і фінансової звітності зоопарку, але заважали нормальній роботі працівників.

Головний ветлікар зоопарку Інна Васильківська відзначила наявність нормальних умов харчування і утримання тварин, а також їх задовільний стан здоров'я, а заступник гендиректора Ігор Марійчук повідомив, що за минулий рік смертність склала 6,5% (171 особа), а народжуваність - 16,6% (427 особин), що є кращими показниками за роки незалежності.

Нагадаємо, питання звільнення Кирилюка виник у зв'язку з заявою Голубченко про неосвоєнні зоопарком 16 млн грн (екс-мер Києва Олександр Омелльченко, повідомив, що Він помилився і сума становить 1,6 млн грн). Також зоопарк критикували за умови утримання черепахи Бісси.